Sözlük Mandıra Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Mandıracılık Ne Demek?

Mandıra Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Mandıracılık Ne Demek?

02.08.2021 - 15:55 | Son Güncellenme:

Özellikle söz konusu çiftçilik olduğu vakit en önemli yapılar içerisinde mandıra gelir. Bunun ne anlama geldiği ve ne işe yaradığı ise merak edilen konular içerisinde yer alıyor. Peki, mandıra nedir, TDK sözlük anlamı ne demek? Mandıracılık ne demek tüm detayları ile derledik.

Mandıra Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek Mandıracılık Ne Demek

 Mandıra kelimesi Rumca kökenli bir sözcüktür ve Türkçede günümüzde hala yaygın olarak kullanılmaktadır. Özellikle hayvancılık açısından öne çıkan ve değerlendirilen bir kelime olduğunu ifade etmek mümkün.

Haberin Devamı

Mandıra Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Keçi ya da koyun gibi süt veren hayvanların barındırıldığı, aynı zamanda süt ile süt ürünlerinin elde edildiği yer mandıra olarak ifade edilir. Türk Dil Kurumu üzerinden bakıldığı vakit, etinden ve sütünden yararlanılan hayvanların barındığı yer şeklinde öne çıkar.

Mandıracılık Ne Demek?

Mandıracılık kısaca mandıra işletmeciliği olarak ifade edilmektedir. Yani süt ve süt ürünleri veren hayvanların yetiştirildiği bölge olarak ifade etmek mümkündür. Sadece süt ve süt ürünleri değil aynı zamanda hayvanların etinden de yararlanarak bunu bir ticarete dökmek şeklinde anlatmak mümkün.