Sözlük Metraj Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Metraj Nasıl Hesaplanır?

Metraj Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Metraj Nasıl Hesaplanır?

15.01.2022 - 04:31 | Son Güncellenme:

Bazı sözcükler, yalnızca özel bir alan ile alakalı olduğu için ne anlama geldiği herkes tarafından bilinmeyebilir. Böyle bir durumda karşımıza çıkan sözcüklerin anlamları hakkında büyük merak duyarız. Metraj sözcüğü de çoğu kişi tarafından ilk kez duyulan kelimeler arasındadır. Metraj ne demek? TDK sözlük anlamı nedir? Metraj nasıl hesaplanır tüm detayları ile derledik.

Metraj Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Metraj Nasıl Hesaplanır

Metraj, çoğu kişi için bilindik bir sözcük olsa da birçoğumuz ilk kez duymuş olabiliriz. Kelime haznemizi geliştirmek adına ilk kez duyduğumuz sözcüklerin anlamına bakmak faydalı olacaktır.

Metraj Ne Demek?

Metraj, daha çok inşaat alanına kullanılan bir terimdir. Metraj aslında bir hesap türüdür. Metraj, bir yapıda kullanılacak tüm malzemelerin özel bir cetvele dökülerek hesaplanmasıdır.

TDK Sözlük Anlamı Nedir?

TDK sözlük anlamına göre metraj bitmiş yapının üzerinden alınan ölçüler ile yapılan hesap ve iş kalemini oluşturanlar listesi şeklinde açıklanmaktadır.

Metraj Nasıl Hesaplanır?

Metraj, kullanılacak malzeme ve yapılacak işlerin her bir yapı elemanının ölçümlenmesi ve bu ölçülerin bir cetvele aktarılarak tüm iş kalemleri miktarının hesaplanması ile şeklinde gerçekleştirilir.

Yazarlar