Sözlük Mukteza Ne Demek? Mukteza Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Mukteza Ne Demek? Mukteza Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

03.11.2021 - 13:09 | Son Güncellenme:

Dilimizdeki kelimelerin birçok anlamları olabilmektedir. Mukteza kelimesi de birçok kişi tarafından ne anlama geldiği merak edilen kelimelerden biridir. Dilimizdeki kelimelerin TDK sözlük anlamları önemlidir ve kelimelerin anlamlarını buradan bulmak mümkündür. Her kelimenin farklı anlamları vardır ve bu anlamlar herkes tarafından merak edilmektedir. İşte, mukteza hakkında tüm detaylar.

Mukteza Ne Demek Mukteza Tdk Sözlük Anlamı Nedir

 Mukteza kelimesi dilimize Arapçadan gelmiş bir kelimedir ve sıfattır. Dilimize Arapçadan gelen mukteza kelimesinin TDK anlamı gereklilik, gerekçedir.

Haberin Devamı

 Mukteza Ne Demek?

 Mukteza kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. Kelimenin kökeni sıfattır. Dilimize Arapçadan gelmiş olan Mukteza kelimesinin anlamı 'mantıken zorunlu olan, gereklik ya da gerekçe' olarak bilinmektedir. Mukteza kelimesi ilk kez Saraylı Self - Gülistan Tercümesinde 1391 senesinde geçmiştir. Arapça 'iktida' yani gerekme, iktiza etme kökünden gelmektedir.

 Mukteza TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Mukteza dilimize Arapçadan gelmiştir. TDK kelimelerin anlamları tek tek yazmaktadır ve dilimizde bu anlamlarda kullanılmaktadır. Mukteza TDK anlamı lazım gelen, gereklilik, gerekçedir. Mukteza TDK sözlük anlamı gereklilik ve mantıken zorunlu olandır. Bu şekilde kullanımı gündelik dilde doğru olmaktadır ve TDK sözlük anlamı bu şekildedir.