Sözlük Otarşi Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Geçmişte Otarşi Uygulayan Devletler Nelerdir?

Otarşi Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Geçmişte Otarşi Uygulayan Devletler Nelerdir?

23.06.2022 - 17:05 | Son Güncellenme:

Otarşi, ülkeler arası hukuk sisteminde ya da ticari faaliyetlerde kullanılan bir terim anlam olmak üzere, herhangi bir ülkenin kısmi ya da tamamen diğer ülkeler ile olan ticaretini sınırlandırması olarak özetlenebilir. Günümüz dünyasında ithalat ve ihracatın da kısıtlanması anlamına gelen bu sözcüğü politika olarak belirlemiş ülkeler ve merak edilenler hakkında tüm detayları sizler için derledik.

Otarşi Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek Geçmişte Otarşi Uygulayan Devletler Nelerdir

Otarşi, tam olarak Türkçe ifadesi ile 'kendi çarkını kendi döndürme' olarak çevrilebilir. Üretimin ve tüketimin belirli bir coğrafi alan sınırlandırılarak yapılması bu sözcüğü karşılar.

Haberin Devamı

 Otarşi Nedir?

 Herhangi bir şehirde ya da ülkede alınmış olan ticari ve politika kararları sonucu diğer ülke ya da şehirler ile herhangi bir münasebete girmeme durumu otarşi olarak açıklanır

 TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

 TDK bu sözcüğün kişinin ya da kurumun kendi çabaları ile aksiyon alması, üretmesi ya da harcaması olarak yorumlamaktadır.

 Geçmişte Otarşi Uygulayan Devletler Nelerdir?

 Kuzey Kore, günümüzde otarşinin merkezi olarak kabul edilmektedir. Geçmiş dönemlerde ise Afganistan, kendisine uygulanan ticari ambargolar sebebi ile İran ve Mısır da kısa süreli otarşi uygulamasına gitmiş ve ülke içi gelişme ve harcama politikası uygulamıştır.