Sözlük Palaska Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Palaska Kemer Nasıl Ayarlanır?

Palaska Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Palaska Kemer Nasıl Ayarlanır?

23.06.2022 - 16:55 | Son Güncellenme:

Polis, güvenlik, asker ve bunlara benzer mesleklerde çalışan kişilerin kullanmış oldukları kemere palaska adı verilir. Bu kemerin diğer bir adı ise teçhizat kemeri olarak bilinir. Çünkü palaska üzerinde kelepçe, biber gazı ve bunlara benzer ürünler yer alabilir. Özellikle silahlı görevi olan resmi çalışanlar silahlarını da palaskaya geçirirler. İşte, tüm merak edilenler.

Palaska Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek Palaska Kemer Nasıl Ayarlanır

Palaskanın sabit bir modeli yoktur. Yani renk, kalınlık ve buna benzer özellikler palaskada farklılık gösterebilir. Burada önemli olan palaskayı kullanan kişinin rahat etmesidir. 

Haberin Devamı

Palaska Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek? 

Palaska birçok malzemeyi üzerine koymak için yapılmış olan kayışa verilen isimdir. Genellikle köseleden yapılır. 

Palaska TDK Sözlük Anlamı

Askerlerin ve güvenlik güçlerinin bellerine bağladıkları veya göğüslerine çaprazlama yerleştirdikleri, üzerinde ise fişek, kelepçe, kasatura vb. malzemeleri koymak için yerleri bulunan kayış.

Palaska Kemer Nasıl Ayarlanır? 

Palaska kemerin, iki yanında takma uçları bulunur. Bunları çıkararak istediğiniz malzemeyi palaska üzerine geçirebilirsiniz. Daha sonra belinize göre geniş veya dar yaparak palaskayı rahatça kullanabilirsiniz. Tabi bu kemeri belinizden düşmeyecek şekilde ayarlamaya özen göstermelisiniz.