Sözlük Pazar Nedir? Pazar Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Pazar Nedir? Pazar Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

01.12.2021 - 02:58 | Son Güncellenme:

Pazar kelimesi, insanlar için günlük hayattaki bir ihtiyacı temsil ettiği için önemli bir yere sahiptir. Bu anlamda pazar kelimesinin ne anlama geldiğini detayları ile öğrenmek gerekli olabilir. Yaşantımızdaki özellikle gıdaya bağlı temel ihtiyaçlarımızı karşılamanın anlamını karşılar. Aynı zamanda da bir gün ismidir. Pazar kelimesinin anlamlarını tüm detayları ile derledik.

Pazar Nedir Pazar Tdk Sözlük Anlamı Nedir

Pazar, hem çarşı ve alışveriş yapma alanı hem de bir gün ismi olarak iki anlama sahiptir. Bu nedenle de Türkçe dilinde eş sesli bir kelime olarak kabul edilir.

Pazar Nedir?

Belirli ürünlerin satışını yapan çalışanların, belirli yerlerde ve haftanın belirlenmiş günlerinde ürünlerini sergileyerek satışını gerçekleştirdikleri, genelde de üzeri açık olan alışveriş yerlerine pazar adı verilir.

Pazar Kelimesinin TDK Sözlüğündeki Anlamları Nelerdir?

Bir satış yerinde satıcıların bulunduğu alanı temsil eden anlamı haricinde pazar kelimesinin başka bir anlamı da vardır. Bu iki anlam da TDK sözlüğü içerisinde geçer. Pazar kelimesi aynı zamanda bir gün ismidir. Cumartesi gününden sonraki ve pazartesi gününden önceki gün ismi pazar olarak kabul edilir.