Sözlük Periost Nedir, Ne İşe Yarar? Periostun Görevleri Nelerdir?

Periost Nedir, Ne İşe Yarar? Periostun Görevleri Nelerdir?

12.07.2021 - 14:18 | Son Güncellenme:

Periost özellikle biyoloji derslerinin içerisinde mevcut halde bulunan konulardan bir tanesini ifade etmektedir. Periost kavramının iyi bir şekilde anlaşılması oldukça önemlidir. Sizin için periost kavramının ne demek olduğunu, periostun ne işe yaradığını ve görevlerini derledik.

Periost Nedir, Ne İşe Yarar Periostun Görevleri Nelerdir

Periost vücudun önemli yapılarından bir tanesini oluşturmaktadır. Periostun vücut içerisinde çok sayıda görevi bulunmaktadır. Bu görevler ise vücut için hayati nitelikte önem taşımaktadır.

Haberin Devamı

 Periost Nedir?

 Periost kemik zarına verilen isimi ifade etmektedir. Kemiklerin dış kısmında bulunan, kemik dokusunun beslenmesini ve onarılmasını sağlamakta olan zara periost adı verilmektedir.

 Periost Zarı Ne İşe Yarar ve Görevleri Nelerdir?

 Periost vücudun içinde yer alan kemikleri saran zara verilen bir isimdir. Bu zarın pek çok görevi bulunmaktadır. Bu görevler ise şu şekilde sıralanmaktadır

Periost zarı; osteoblast ismi verilen hücreleri üretmektedir ve bu hücreler yardımı ile kemiklerin enine ve boyuna bir şekilde büyümesine yardımcı olmaktadır.

Kırık olan kemiklerin iyileşmesi de periost zarı sayesinde gerçekleşmektedir.

Perlost aracılığı kemikler büyük ölçüde korunmaktadır.

Periost zarı, görevini yerine getirerek osteoblast isimli hücreleri üretemez ise, kırılan kemikler iyileşememektedir ve kemik büyümesi de gerçekleşmemektedir. Bu sebepten dolayı periost kemikler için büyük bir önem arz etmektedir.

Haberin Devamı

Kemiklerin kalınlaşması periost sayede gerçekleşmektedir.