Sözlük Peymane Ne Demek? Peymane Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Peymane Ne Demek? Peymane Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

14.01.2022 - 02:06 | Son Güncellenme:

Osmanlı zamanında peymane kelimesi çok yaygın kullanılan bir kelimeydi. Bireyler eski zamanlarda kullanılan her bir kelime türünü araştırarak doğru anlamlara ulaşmak istiyor. Peymane kelimesinin günümüzde hangi anlamları ifade ettiğini merak eden bireyler, birçok araştırmayla bilgi sahibi olmak istiyor. Peymane ne demek? Peymane TDK sözlük anlamı nedir? Peymana hakkında sizler için tüm detayları derledik.

Peymane Ne Demek Peymane Tdk Sözlük Anlamı Nedir


Peymana kelimesi günümüzde çok kullanılan sözcüklerden biri değildir. TDK'ya göre peymane kelimesi, büyük kadeh ve ölçek anlamlarında kullanılıyordu. Aynı zamanda şarap bardağı anlamına da sahiptir.

Peymane Ne Demek?

Kelimelerin anlamlarını öğrenmenin farklı yolları bulunuyor. Pek çok kişi sözlükleri veya internet sitelerinde araştırma yaparak bilgi edinebiliyor. Eski zamanlarda çok yaygın kullanılan peymane kelimesi de bireylerin ilgisini çeken bir kelimedir. Pek çok kişi peymane sözcüğünün taşıdığı anlamı öğrenmek istiyor. Peymane, şarap bardağı anlamına sahiptir.

Peymane TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Peymane kelimesinin TDK'da belirtilen birçok anlamı kişiler tarafından öğrenilmek isteniyor. Peymane kelimesi şarap bardağı ve ölçek anlamlarında kullanılan önemli bir kelime türü olarak biliniyor.