Sözlük Plebisit Nedir? Plebisit Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek?

Plebisit Nedir? Plebisit Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek?

29.08.2021 - 06:21 | Son Güncellenme:

Çok sık duymadığımız kelimelerin anlamlarını merak ederek çoğu zaman internette araştırma gereği duyuyoruz. Günlük hayatta duymaya çok alışık olmadığınız plebisit kelimesinin ne anlama geldiğini pek çok kişi merak ediyor ve internetten araştırma yapıyor. Türk Dili, ilişki içinde duyduğu her medeniyetten etkilenerek dilini zenginleştirmiştir. Plebisit nedir tüm detayları ile sizler için derledik.

Plebisit Nedir Plebisit Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek


Plebisit kelimesi, çok aşina olmadığımız kelimeler arasında yer aldığı için anlamı da çok merak ediliyor.

Plebisit Nedir?

Plebisit kelimesi, dilimize Fransızcadan geçen bir kelimedir. Bu kelime dilimizde halk oylaması anlamına gelir. Özellikle de pek çok makale ve haberde bu kelime ile karşılaşabiliyoruz.

Plebisit TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Plebisit kelimesinin TDK sözlük anlamı, devletler hukukunda bir ulusun hangi devlete bağlanacağı ile ilgili oylama yapılması anlamına gelir. Bir diğer anlamı ise, halk oylaması demektir. Dilimize Fransızcadan geçen bu kelimeyi günlük hayatta çok sık duymadığımız için ilk defa duyduğumuz zaman ne anlama geldiğini merak ederek bilgi dağarcığımıza yeni bir kelime eklemek istiyoruz. Bu kelimeler arasında yer alan plebisit kelimesi kısaca, halk oylaması demektir.