Sözlük Postulat Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Felsefede Postulat Nedir?

Postulat Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Felsefede Postulat Nedir?

02.12.2021 - 04:50 | Son Güncellenme:

Değişik anlamları üzerinden ele alınması ile beraber postulat kelimesi öne çıkıyor. Aynı zamanda felsefi açıdan da önemli bir yere sahip olduğunu ifade etmek mümkün. Peki Postulat nedir, TDK sözlük anlamı ne demek? Felsefede postulat nedir detayları ile derledik.

Postulat Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek Felsefede Postulat Nedir


Postulat kelimesi hem İngilizce hem de Fransızca kökenli olarak değişik anlamları üzerinden ele alınır. Günlük kullanılan bir kelime olması ile beraber felsefi açıdan ayrı bir yapısı vardır.

Postulat Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Türk Dil Kurumu üzerinden ele alındığı zaman postulat kelimesi iki değişik yapı ile ifade edilir.

- Ön doğru
- İspatsız kabul edilen bir önerme

Bu şekilde öne çıkan anlamı ile beraber postulat kelimesi birçok farklı amaç altında kullanılabilir. Aynı zamanda bu anlamları eşliğinde felsefi açıdan da ele alındığını ifade etmek mümkün.

Felsefede Postulat Nedir?

Felsefede postulat sosyoloji ve psikoloji açısından mantık üzerinden ele alınır. Bir sistemin temelinde öne sürülen veya doğruluğu kabul edilen varsayım şeklinde de ifade etmek mümkün. Böylece herhangi bir ispat olmadan kabul edilen bir önerme olarak da öne çıkabilir.

Herhangi bir götürülmeye ya da kanıtlamaya ihtiyaç duymadan yapılan önermelerdir. O önermeler Antik Yunan döneminde matematik ve geometri ile beraber değişik yerlerde ele alınırdı. Günümüzde de yine hala önemli ve etkin bir yere sahip olduğunu ifade etmek mümkün.