Sözlük Protagonist Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Protagonist Kime Denir?

Protagonist Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Protagonist Kime Denir?

29.08.2021 - 06:09 | Son Güncellenme:

Günlük hayatta çok sık duymadığımız bazı kelimelerle karşılaştığımız zaman anlamını merak eder ve araştırmak isteriz. Günlük hayatta çok karşılaşmadığımız kelimeler arasında yer alan protagonist, Fransızca’dan dilimize geçmiş olan bir kelimedir. Protagonist ne demek, TDK sözlük anlamı nedir sizler için derledik.

Protagonist Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Protagonist Kime Denir


İnternette ve yazılı yayınlarda karşımıza çıkan protagonist kelimesi, tarihte ilk defa 1969 yılında ilk kez Meydan - Larousse eserinde kullanılmıştır.

Protagonist Ne Demek?

Protagonist kelimesi, Türkçe’de baş aktör anlamına gelir. Dilimize Fransızcadan geçmiş olan bu sözcük, Fransızca protagoniste ya da İngilizce protagonist "baş aktör" sözcüğünden alınmıştır.

Protagonist TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Protagonist kelimesi TDK sözlük anlamına göre "yarışçı, agonist, birinci, kahraman, baş oyun kişisi, baş aktör" anlamına gelir.

Protagonist Kime Denir?

Protagonist, baş aktör demektir. Özellikle de dizilerde ve filmlerde rol alan başkahramanlara verilen isimdir. Bu sözcük, kahraman, oyunun başkahramanı, birinci ve yarışçı anlamlarına gelir. Kullanıldığı cümleye göre farklı anlamlar kazanır. Özellikle de oyunlarda yer alan en başkahramanı nitelemek için bu sözcük kullanılır.