Sözlük Rasyon Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Rasyon Nasıl Hazırlanır?

Rasyon Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Rasyon Nasıl Hazırlanır?

28.08.2021 - 03:56 | Son Güncellenme:

Rasyon kelimesi, günlük hayatımızda sıkça kullandığımız kelimeler arasında yer alıyor. TDK'ya göre rasyon kelimesinin kökeni de pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Rasyon, hayatımızda sık kullanılan kelimeler arasında yer alıyor. Hem sosyal medyada hem de gündelik hayatta kullanılan rasyon kelimesi, uzun yıllardan beri dilimizde bulunuyor. Rasyon nedir, TDK sözlük anlamı ne demek sizler için derledik.

Rasyon Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek Rasyon Nasıl Hazırlanır

Türk Dil Kurumu'na (TDK) göre farklı anlamları içeren rasyon kelimesi, Türkçe'de tek başına ya da farklı cümlelerle kullanılıyor.

Rasyon Nedir?

Rasyon kelimesi, dilimizde sık kullanılan kelimeler arasında yer alır. Rasyon kelimesi dilimize Fransızcadan geçmiş olan bir kelimedir. Rasyon kelimesinin anlamı ise, bir hayvanın 24 saatlik bir periyot için enerji gereksinimini ve besin maddelerini sağlayan toplam yem miktarını ifade eder.

Rasyon TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Rasyon kelimesi, dilimizde çok sık kullanılır. Rasyon kelimesinin TDK sözlüğüne göre anlamı ise, bir hayvanın 24 saatlik bir periyot için besin maddeleri ve enerji gereksinimini sağlayacak olan toplam yem miktarıdır.

Rasyon Nasıl Hazırlanır?

Rasyon, hayvanların bir gün içinde yediği yem miktarına göre hesaplanır.