Sözlük Razılık Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek?

Razılık Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek?

08.12.2021 - 17:26 | Son Güncellenme:

Razılık, günlük hayatımızda sıkça kullandığımız kelimelerden birisidir. TDK içerisinde de anlamı ile bulunan ve doğru yerlerde kullanılması uygun bir kelime türüdür. Hem TDK hem de halk arasındaki anlamı itibariyle aynı şekilde kullanılabilir. Razılık kelimesinin ne anlama geldiğini tüm detayları ile derledik.

Razılık Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek

 Razılık kelimesi, Türkçe kökenli bir sözcüktür. Anlam olarak ise, ''razı olma durumu'' demektir. Bir duruma ya da bir kişiye karşı razı olunmasıdır. 

Haberin Devamı

 Razılık Kelimesi Ne Demek?

 Razılık kelimesi, razı olma durumu ve bir durumu benimseme anlamlarını taşır. Osmanlı dönemlerinde ise, boyun eğme anlamında da kullanılırdı. Bir duruma karşı razılık göstermek, o duruma boyun eğmek, kabullenmek anlamlarına gelmektedir. 

 Razılık Kelimesinin TDK İçerisindeki Anlamı

 TDK sözlüğündeki anlamı ile de razılık kelimesi aynı anlamları içermektedir. Razı olma durumu tanımı TDK için de geçerlidir. Bir konuya karşı razılık göstermek deyimi içerisinde kelime tercih edilebilir. Aynı şekilde ''rızasını almak'' söz öbeği yerine de razılık elde etmek şeklinde cümle içerisinde tercih edilmesi anlam açısından uygundur.