Sözlük Rebap Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Rebap Nasıl Çalınır, Özellikleri Nelerdir?

Rebap Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Rebap Nasıl Çalınır, Özellikleri Nelerdir?

12.01.2022 - 01:48 | Son Güncellenme:

Eskiden kullanılan pek çok aletin günümüzde de kullanıldığı belirtilmektedir. Bu aletlerin başında da müzik aletleri gelmektedir. Birden fazla coğrafyada kullanılan bu müzik aletleri aynı işi yapsalar da farklı adlarla anılmaktadır. Rebap da bir çalgı türü olarak bu anlamda ele alınması gerekmektedir. Peki, rebap ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Rebap nasıl çalınır, özellikleri nelerdir? İşte, rebap hakkında bilinmesi gereken detaylar.

Rebap Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Rebap Nasıl Çalınır, Özellikleri Nelerdir


Rebap, Orta Asya'da kullanılan bir çalgı türünün adı olmaktadır. Bu çalgı türü pek çok coğrafyada bulunan yaylı çalgıları ifade etmek için kullanılmaktadır.

Rebap Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Rebap, Hindistan cevizinin kabuğundan yapılan bir saz türü olmaktadır. Rebap da bulunan tel sayısı birden beşe kadar olabilmektedir. Rebap görüntü olarak silindirik bir gövde ve uzun bir saptan meydana gelmektedir. Küçük bir yaylı çalgı olan Rebap, Türkiye, İran, Arabistan, Afganistan, Pakistan gibi ülkelerde kullanılmaktadır. Türk Dil Kurumuna göre rebap kelimesinin anlamı hammaddesi Hindistan cevizi olan uzun saplı çalgı şeklinde açıklanmaktadır.

Rebap Nasıl Çalınır, Özellikleri Nelerdir?

Rebap iki dizin arasına alınarak ve sapı yere dik olacak şekilde tutulup çalınan bir saz olmaktadır.