Sözlük Reglaj Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Reglaj Nasıl Yapılır?

Reglaj Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Reglaj Nasıl Yapılır?

09.12.2021 - 04:47 | Son Güncellenme:

Reglaj kelimesinin tesisat ve inşaatta farklı anlamları da vardır. Dilimizde sıkça kullanılan ve anlamı çok sık araştırılan kelimeler arasında yer alan reglaj kelimesinin anlamı, TDK sözlüğünde sıkça araştırılıyor. Reglaj kelimesi, dolgu ve kazı yolu ile düzeltme Anlamında sıkça kullanılır. Reglaj nedir, TDK sözlük anlamı ne demek sizler için derledik.

Reglaj Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek Reglaj Nasıl Yapılır


Reglaj kelimesi, dilimizde sıkça kullanılan bir kelimedir. Bu kelime, özellikle de inşaat ve tesisat sektöründe sıkça kullanılır.

Reglaj Nedir?

Reglaj, tesviye şeklinde de tanımlanabilir. İngilizcede ise bu kelime, finishing şeklinde geçer. Şantiye literatüründe ise bu kelime, finişleme şeklinde de duyulabilir. Özellikle de asfalt işlerinde bu tabir sıkça kullanılır.

Reglaj TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Engebeli yerlerde, çukurların doldurulması, istenmeyen sert kayalıkların kırılması, tümseklerin kazılması, bitkilerin sökülmesi gibi düzeltme ve çevre temizleme işlerine reglaj ismi verilir. Reglaj kelimesinin TDK sözlüğündeki anlamı ise, ince düzeyleme demektir.

Reglaj Nasıl Yapılır?

Kalorifer peteklerinin sistemle olan bağlantısı, kombiyi takip eden borudan ek alınarak yapılır. Bu sıralama ise genellikle uzaktan daha yakına doğru hizalı bir şekilde devam eder. Kombiye en yakın mesafede olan petek, daha fazla ısındığından dolayı muslukları tamamen kapatarak, açma yönüne doğru sadece yarım tur açmak gerekir.

Üst vanası tamamen açık bir halde olan peteğin, alttaki vanasına ise bu işlemi yapmamız yeterli olur. Kombiden uzaklaştıkça, onu takip eden radyatörlerin alt vanalarını ve en son peteğin vanalarını da biraz daha açmak tamamen bu ayarı yapmak için yeterlidir.