Sözlük Reverans Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Reverans Nasıl Yapılır?

Reverans Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Reverans Nasıl Yapılır?

04.08.2021 - 02:13 | Son Güncellenme:

Güzel bir okunuşu olması ile beraber önemli yerlerde kullanılmasının yanı sıra, reverans kelimesi oldukça fazla merak ediliyor. Peki, reverans ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Reverans nasıl yapılır detayları ile derledik.

Reverans Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Reverans Nasıl Yapılır

Bir nezaketi de anlatan reverans kelimesi, aynı zamanda amaca göre kibar bir hareketi göstermektedir. Yabancı kökenli bir kelime olması ile beraber, Türkçede yaygın olarak değerlendirilen sözcüklerden biridir.

Reverans Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Türk Dil Kurumu üzerinden bakıldığında ve ele alındığı vakit, Reverans kelimesi, ‘Teşekkür ya da selam amacıyla eğilirken, ayrıca dizler kırılarak yapılan hareket’ şeklinde ifade edilmektedir. Özellikle bir nezaket ya da karşı tarafa verilen bir saygı ve kibarlık olarak öne çıkmaktadır.

Reverans Nasıl Yapılır?

Dans etmeden önce ya da herhangi bir kişi ile karşı karşıya kalındığı zaman belli bir amaca göre reverans verilir. Böyle durumlarda reverans için öncelikle belli bir oranda eğilmek gerekir. Bu işlem yapılırken aynı zamanda dizler de belli bir oranda bükülür ve senkronize şekilde selam verilir.