Sözlük Rötuş Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Rötuş Yapmak Ne Demek?

Rötuş Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Rötuş Yapmak Ne Demek?

05.12.2021 - 02:51 | Son Güncellenme:

Rötuş, sıklıkla kullanılan kelimelerden biridir. Özellikle kullanım alanının fazla olması anlamının önem taşıdığını göstermektedir. Bu nedenle Rötuş kelimesinin ne anlama geldiğinin öğrenilmesi ve buna göre doğru anlamda kullanılması gerekir. Rötuş ne demek? TDK sözlük anlamı nedir sorularının cevaplarını derledik.

Rötuş Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Rötuş Yapmak Ne Demek


Rötuş dilimize Fransızcadan gelmiş bir kelimedir. Rötuş kelimesinin anlamı ilk olarak herhangi bir şeyin düzeltilmesi için yapılan değişim olarak bilinmektedir. Fotoğrafçılık alanında ise rötuş yapmak filmlerin ya da fotoğrafların basılmadan önce üzerinde yapılan işlemleri anlatmak için kullanılan bir kelimedir.

Rötuş Ne Demek? Rötuş Yapmak Ne Demek?

Rötuş dilimize Fransızcadan gelmiş bir kelimedir. Cümle içinde doğru yerde kullanılması için anlamının bilinmesi gerekir. Rötuş kelimesi daha çok herhangi bir şeyin düzeltilme işlemlerini anlatmak için kullanılır. Tam olarak "düzeltme amacı ile yapılan değişim işlemleri" anlamına gelmektedir. Rötuş yapmak ne demek? Rötuş yapmak herhangi bir iş üzerinde değişim işlemleri gerçekleştirmektir. Bir iş üzerinde değişim yaparken o iş üzerinde rötuş yapıyorum da denmektedir. Bu kelimenin doğru kullanımı bu şekilde olmaktadır.