Sözlük Sandal Nedir? Sandal Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek?

Sandal Nedir? Sandal Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek?

08.12.2021 - 17:30 | Son Güncellenme:

Sandal kelimesi, alamı itibariyle denk geldiği zaman günlük yaşamda kullanılması sık görülen kelime türlerinden birisidir. TDK ile halk dili içerisinde de genel olarak aynı anlamlar için tercih edilir. Kimi insanlar tarafından da kelimenin tam anlamı merak edilir. Sandal kelimesinin anlamını tüm detayları ile sizler için derledik.

Sandal Nedir Sandal Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek

 Sandal kelimesi Arapça kökenli bir kelime türü olarak bilinir. Birkaç kişinin taşınmasını sağlayacak bir deniz aracı olarak tanımlanabilir. 

Haberin Devamı

 Sandal Ne Anlama Gelir?

 Suda batmayacak özelliklerle üretilen ve genellikle sarıçam ağacından üretilen bir deniz aracıdır. Kürekler yardımı ile suda götürülmesi sağlanır. Sandal, en fazla 3-4 kişiyi taşıyabilecek ölçülere ve mukavemete sahiptir. Bu nedenle tekne ya da gemi ile karıştırılmamalıdır. Tek ortak noktaları hepsinin de deniz aracı olmasıdır. Ancak sandal, bu deniz araçları arasındaki en küçüklerinden birisidir. 

 Sandal Kelimesinin TDK Sözlüğündeki Karşılığı

 TDK sözlüğüne göre sandal; insan taşıyabilecek kapasitede üretilen ve kürekle yürütülmesi sağlanan deniz teknesidir. Bu tanımı ile halk arasında deniz aracı anlamı ile tercih edilebilir.