Sözlük Sarfınazar Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Sarfınazar Etmek Ne Demek?

Sarfınazar Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Sarfınazar Etmek Ne Demek?

14.01.2022 - 02:43 | Son Güncellenme:

Sarfınazar dikkat çekici bir kelime olmasından dolayı ne demek olduğu merak edilen kelimelerden biridir. Özellikle dikkat çekmesinden dolayı da anlamı araştırılan kelimeler arasındadır. Bu bakımdan Sarfınazar ne demek araştırabilir ve farklı yerlerde cümle içinde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Sarfınazar ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Sarfınazar etmek ne demek tüm detayları ile derledik.

Sarfınazar Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Sarfınazar Etmek Ne Demek


Sarfınazar, Arapça dilinden Türkçeye geçmiştir ve Arapça kökenli bir kelimedir. Sarfınazar kelime anlamı olarak dikkate almama, saymama, vazgeçme anlamlarına kullanılmaktadır.

Sarfınazar Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Sarfınazar dilimize Arapça dilinden gelmiş olan kelimelerden biridir. Arapça kökenli olan Sarfınazar dilimizde vazgeçme, saymama anlamlarında kullanılmaktadır. Hangi anlamlarda kullanıldığı merak edilerek birçok kez araştırılan Sarfınazar kelimesinin TDK sözlük anlamı dikkate almama, vazgeçme anlamına gelmektedir. Bu nedenle saymama, dikkate almama anlamlarında kullanılan Sarfınazar Arapça kökenlidir.

Sarfınazar Etmek Ne Demek?

Sarfınazar etmek dilimizde vazgeçmek, saymamak, hesaba katmamak ya da bir yana bırakmak anlamlarında kullanılmaktadır. Arapça kökenli olan Sarfınazar kelimesinden türemiş olan Sarfınazar etmek vazgeçmek, saymamak anlamlarına gelmektedir.