Sözlük Şarküteri Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Şarküteri Ürünleri Nelerdir?

Şarküteri Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Şarküteri Ürünleri Nelerdir?

08.07.2021 - 03:21 | Son Güncellenme:

Dilimize Fransızcadan geçmiş olan şarküteri kelimesi, ülkemizde 20. yüzyılın ilk çeyreğinden itibaren kullanılmaya başlanmıştır. Bu kelime orijinal dilinde ''charcuterie'' şeklinde yazılır. Şarküterilerde pastırma ve sucuk gibi özel işlemlerden geçirilerek kurulan et çeşitleri satılır. Şarküteri nedir, TDK sözlük anlamı ne demek? Şarküteri ürünleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Şarküteri Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek Şarküteri Ürünleri Nelerdir


Şarküterilerde kasaplardan farklı olarak sadece hazır gıdalar ve işlenmiş etler satılır.

Şarküteri Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

Fransızcada ''char'' kelimesi et demektir. Char kelimesinden türetilmiş olan şarküteri sözcüğü ise işlenmiş et çeşitlerinin satıldığı dükkan anlamına gelir.

Şarküteri Ürünleri Nelerdir?

1- Sucuk:

Sucuk, omlet, pide ve tost başta olmak üzere birçok farklı yemekte kullanılan bir et çeşididir.

2- Pastırma:

Şarküterilerde, sırt, yağsız ve antrikot pastırma çeşitleri satılır. Pastırmalarda bulunan çemen, bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücut direncini arttırır.

3- Salam:

Hem ucuz hem de lezzetli olduğu için tercih edilen salam çeşitleri şunlardır:
1- Macar Salamı 2- Piliç Salam 3- Kekikli Salam

Sosis ve jambon da şarküteri ürünleri arasında yer alır.