Sözlük Şem Ne Demek? Şem Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Şem Ne Demek? Şem Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

27.10.2021 - 03:52 | Son Güncellenme:

Farsçadan Osmanlıcaya, Osmanlıcadan Türkçeye geçen 'şem' kelimesi günümüzde hangi kelimelerde kullanılıyor? Osmanlıcada sıklıkla kullanılan şem, günümüzde bazı yerlerde kullanılıyor. Şem, ne anlama geliyor ve TDK sözlüğündeki anlamı nedir? Bu kelime hangi kelimelerle tamlama halinde kullanıldı? Osmanlıcadan günümüze kadar gelen bu kelimenin anlamı hakkında aradığınız bütün bilgileri detayları ile derledik.

Şem Ne Demek Şem Tdk Sözlük Anlamı Nedir

Şem, Osmanlıcadan günümüze gelmiş bir kelimedir. Osmanlıca Arapça, Türkçe, Kürtçe, Farsça ve Zazaca gibi birçok dilin karışımından oluşmuş bir dildir. Farsça kökenli Şem kelimesi de günümüze kadar gelmiştir.

Şem Ne Demek?

Şem, kelime anlamı mum anlamına gelmektedir. Şem-i asel Osmanlıcadır ve bal mumu anlamına gelir. Şem-i kafur, kafur malzemesinden yapılan mum anlamına gelmektedir.

Şem TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Türkçeye geçen şem kelimesi yerini günümüzde mum kelimesine bırakmıştır. Ancak şamdan yani mumluk kelimesi günlük dilimizde halen kullanılmaya devam etmektedir. Şam-dan kelimesi Farsçadır ve Şam yani şem mum demektir. Dan kelimesi farsça yerleştirme, yerine koyma veya yeri anlamında kullanılmaktadır. Bu iki kelime şamdan yani mumluk ismini oluşturmuştur.