Sözlük Senatör Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Senatörlük Nedir?

Senatör Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Senatörlük Nedir?

04.08.2021 - 01:35 | Son Güncellenme:

Daha çok yabancı film ve dizilerde karşılaşılan kelimeler içerisinde senatör gelir. Peki Senatör ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Senatörlük nedir detayları ile derledik.

Senatör Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Senatörlük Nedir

Özellikle yabancı ülkelerde kullanılan bir kelime olarak senatör ön plana çıkmaktadır. Avrupa ülkelerinin meclisleri üzerinden ele alınan bir kelime olduğunu ifade etmek mümkün.

Senatör Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Türk Dil Kurumu kapsamında bakıldığı vakit Senatör kelimesi, ‘Senato üyesi’ olan bir kişi şeklinde ifade edilmektedir. Bu doğrultuda Senato ise, farklı ülkelerde yaş ve eğitim grubuna bağlı olarak seçilmiş olan parlamento üye meclisi şeklinde anlatmak mümkün.

Senatörlük Nedir?

Eğitim ve yaş grubuna uygun şekilde seçilmiş parlamento üye meclisinde görevini yapma durumun senatörlük olarak ifade edilmektedir. Senatörlük aynı zamanda milletvekili şeklinde bu anlamı üzerinden de ele alınabilir. Yani milleti temsil eden kişi şeklinde ön plana çıkıyor. Özellikle Avrupa ülkeleri ile beraber Amerika'da çok fazla öne çıkan bir kelime şeklinde ifade edilebilmektedir. Bu doğrultuda Senato ve senatörlük ile beraber Senatör kelimeleri meclisin bir bütünü olarak öne çıkar.