Sözlük Takat Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Takatim Kalmadı Ne Zaman Denir?

Takat Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Takatim Kalmadı Ne Zaman Denir?

01.09.2021 - 01:52 | Son Güncellenme:

Farklı kökenli kelime olmasına rağmen dilimizde yer alan bazı kelimeler, günlük yaşam içinde çok fazla kullanılmakta ve duyulmaktadır. Bahsi geçen ve çok kullanılan kelimelerden birisi de takat kelimesidir. Takat kelimesi özellikle halk arasında sıkça dile getirilse de kelimenin gerçek anlamı bilen kişilerin sayısı azdır. Takat ne demek, TDK sözlük anlamı nedir tüm detayları ile derledik.

Takat Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Takatim Kalmadı Ne Zaman Denir

Takat kelimesi Arapça kökenlidir. Arapça tâkat kelimesinden türetilerek dilimizde yer almış olan takat kelimesi güç, kuvvet ve derman anlamına gelmektedir. Öte yandan takat bir şeyi yapabilme demektir.

Takat Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Farklı şiirler veya yazılı metinler arasında da çok fazla yer edinen kelimelerden birisi olan takat kelimesinin birden fazla anlamı bulunmaktadır. Bu nedenle insanlar takat kelimesinin tüm ve gerçek anlamları bilmek için TDK sözlük sitesinden yardım almak istemektedir. TDK sözlük sitesinde takat kelimesinin anlamları şu şekilde yer alıyor:

- Bir şeyi yapabilme ve başarabilme gücü.
- Kuvvet, güç, derman, hâl.

Takatim Kalmadı Ne Zaman Denir?

Takatim kalmadı kelimesi genel olarak bir olay karşısında direnecek gücümüz kalmadığında ya da farklı işi yapacak kuvvetimiz olmadığında denmektedir.