Sözlük Takviye Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Takviye Etmek Ne Demek?

Takviye Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Takviye Etmek Ne Demek?

13.08.2021 - 15:23 | Son Güncellenme:

Genel olarak iş hayatında veya farklı işlemleri yaparken sıkça kullanılan bazı kelimeler bulunmaktadır. Bu tür yaygın konuşulan kelimelerden birisi de takviye kelimesidir. Takviye kelimesinin Türkçe kökenli olduğu düşünülse de bu tamamen yanlıştır. İnsanlar takviye kelimesinin kökenini ve gerçek anlamını merak ediyor. Takviye ne demek, TDK sözlük anlamı nedir detayları ile derledik.

Takviye Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Takviye Etmek Ne Demek

Takviye kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. Takviye kelimesi genel olarak sağlamlaştırma ve kuvvetlendirme anlamlarına gelmektedir. Öte yandan takviye kelimesi ile birlikte takviye etmek kelimesi de yaygın olarak kullanılmaktadır.

Haberin Devamı

 Takviye Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Daha çok bilgi almak ve çeşitli kelimelerin anlamlarını öğrenmek isteyen kişilerin imdadına günümüzde TDK sözlük site adresi koşmaktadır. Akla gelebilen her çeşitli kelime için kesintisiz hizmet veren TDK sözlük site adresinde takviye kelimesinin anlamları da yer almaktadır. TDK sözlüğündeki takviye kelimesinin anlamları şöyle açıklanıyor:

 - Sağlamlaştırma, kuvvetlendirme, pekiştirme.

 - Destek, yardımcı kuvvet.

 Takviye Etmek Ne Demek?

 Takviye kelimesi ile birlikte yan yana kullanılan kelimelerin başında takviye etmek kelimesi gelmektedir. Takviye etmek kelimesi kuvvetlendirmek ve desteklemek demektir.