Sözlük Taro Ne Demek? Taro Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Taro Ne Demek? Taro Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

04.12.2021 - 02:11 | Son Güncellenme:

Kelime anlamı üzerinden Türkçede yer alan ancak pek kullanılmayan sözcükler içerisinde gelmektedir. Peki taro ne demek? Taro TDK sözlük anlamı nedir tüm detayları ile derledik.

Taro Ne Demek Taro Tdk Sözlük Anlamı Nedir

Yabancı kökenli bir kelime olması ile beraber tarla sözcüğü, aynı zamanda bir yiyeceği ifade etmektedir. Bu doğrultuda özellikle tropikal bir bitki kaynağı olduğunu ifade etmek mümkündür.

Taro Ne Demek?

Yumru köklü ve iri yapraklı bir bitki olarak öne çıkmaktadır. Özellikle Asya ve Afrika ile beraber Avustralya Kıtasında yer alan, yerlilerin beslenmesindeki en önemli kaynaklar içerisinde gelir. Bitkisel bir kaynak olması ile beraber, daha çok yabani alanlarda elde edildiğini söylemek mümkün.

Taro TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Türk Dil Kurumu üzerinden bakıldığı zaman taro kelimesi, iri yapraklı ve yumru köklü bir bitki olarak ifade edilir. Genelde Avustralya ve Afrika ile beraber Asya Kıtası'nda bulunan bir bitki olduğunu da anlatmak mümkün. Özellikle bu bölgenin farklı kısımlarında yer alan, yaşamını sürdüren yerlerin önemli besin kaynakları içerisinde gelmektedir. Yabani olarak elde edilmesi ile beraber amaca uygun farklı biçimlerde kullanılır.