Sözlük Tenakuz Ne Demek? Tenakuz Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Tenakuz Ne Demek? Tenakuz Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

05.12.2021 - 02:38 | Son Güncellenme:

Günümüzde kullanılan birçok kelime Arapça kökenlidir. Arapça kökenli kelimeler arasında tenakuz sözcüğü de yer alıyor. Tenakuz sözcüğünü duyanlar kapsamlı bir inceleme yaparak internet sitelerinde tenakuz kelimesini araştırabiliyor. Tenakuz sözcüğünün ne demek olduğu oldukça merak ediliyor. Tenakuz ne demek? Tenakuz tdk sözlük anlamı nedir? Tenakuz sözcüğüyle ilgili sizlere detayları derledik.

Tenakuz Ne Demek Tenakuz Tdk Sözlük Anlamı Nedir


Arapça kökenli olduğu bilinen tenakuz sözcüğü günümüzde görülen bir kelimedir. Tenakuz kelimesinin TDK tarafından belirlenen anlamı, çelişkidir. Aynı zamanda çelişme anlamında da kullanılıyor.

Tenakuz Ne Demek?

Anlamı araştırılan sözcükler türleri arasında, tenakuz kelimesi de bulunuyor. Daha önce görmedikleri tenakuz kelimesini araştıran bireyler, Arapça kökenli bir kelime olduğunu öğrenebiliyor. Herkesin kullanabileceği anlamlı bir kelime çeşididir. Günümüzde tenakuz kelimesi, çelişki anlamında kullanılan bir sözcüktür. Tenakuz kelimesi çelişme anlamında da kullanılabilen bir kelimedir.

Tenakuz TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Doğru anlamlara ulaşmak isteyenler her zaman TDK karşılıklarını araştırıyor. Tenakuz sözcüğü Arapça kökenli olsa da, bir anlamı bulunan bir kelimedir. TDK'ya göre de tenakuz sözcüğü, çelişki ve çelişme anlamındadır.