Sözlük Teşehhüd Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Teşehhüd Farz Mıdır?

Teşehhüd Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Teşehhüd Farz Mıdır?

22.07.2022 - 15:18 | Son Güncellenme:

Teşehhüd kelimesi, şahit ve şehadet sözcükleriyle aynı kökten türetilmiştir. Kelime-i Şehadet getiren her Müslüman, Allah'ın birliğine ve Hz. Muhammed'in son peygamber olduğuna şahitlik eder. Teşehhüd etmek kelimesinin ilk anlamı tanık olmak ve yemin etmektir. Buluğ çağına eren her Müslümana farz kılınan namazlarda okunan Ettehiyyatü Duası da teşehhüd ismiyle bilinir. Teşehhüd ne demek? Ettehiyyatü duasının anlamı nedir? İşte, tüm detaylar.

Teşehhüd Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Teşehhüd Farz Mıdır

 Ettehiyyatü kelimesi "tahiyye" sözcüğünden türetilmiştir. Tahiyye, Allah'ın insanlara sınırsız ve karşılıksız bahsettiği ihsanlar ve lütuflar anlamına gelir. 

Haberin Devamı

 Teşehhüd Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

 Teşehhüd kelimesi Allah'ın varlığına ve Hz. Muhammed'in onun elçisi olduğuna iman etmek, bunu dil ile ikrar edip kalp ile onaylamak demektir. Teşehhüd duasında tüm övgülerin Allah'a mahsus olduğu bildirilir. Daha sonrasında "Selam senin üzerine olsun ey Allah'ın elçisi" denir. Selam kelimesi, İslam'da esenlik ve ebedi saadet anlamına gelir. 

 Teşehhüd Farz mıdır?

 Dört büyük mezhebe göre teşehhüd, namazın son oturuşunda farzdır. Hanefilere göre ilk oturuşta okunan Ettehiyyatü duası, farz değil vaciptir. Yani okunması sevap kazandırır ama okunmaması günah sayılmaz. 

Yazarlar