Sözlük Tesettür Ne Demek? Tesettür Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

Tesettür Ne Demek? Tesettür Tdk Sözlük Anlamı Nedir?

11.07.2021 - 02:47 | Son Güncellenme:

İnternet siteleri veya halk arasında yaygın olarak karşımıza çıkan kelimeler var olmakta ve bu kelimeler arasında tesettür kelimesi bulunmaktadır. Tesettür kelimesi ülkemizde hemen herkesin en az 1 kez duyduğu kelimedir. Ancak kelimenin TDK sözlük karşılığı insanlar tarafından çok merak edilmektedir. Tesettür ne demek? Tesettür TDK sözlük anlamı nedir? İşte, tüm detaylar.

Tesettür Ne Demek Tesettür Tdk Sözlük Anlamı Nedir


Tesettür kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. Tesettür kelime anlamı olarak kadınların kapalı şekilde giyinmeleri demektir.

Tesettür Ne Demek?

Ülkemizde son yıllarda hemen her kesimimin aşina olduğu kelimelerden birisi de tesettür kelimesidir. Tesettür kelimesi çok fazla kullanılmış olsa da kelimeyi yeni duyan ve anlamını bilmeyen kişilerde olabilmektedir. Tesettür kelimesi bir kadının kapalı giyinmesi anlamına gelmektedir. Tesettür kelimesinin en doğru yanıtını öğrenmek isteyen kişiler TDK sözlük sitesinden detaylı bilgiye ulaşmak istiyor.

Tesettür TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Yerli veya yabancı tüm kelimelerin detaylı bilgilendirmesi yapan TDK sözlük sitesi buna göre en fazla ziyaretçiyi ağırlayan resmi sitelerin başında geliyor. TDK sözlük sitesinde tesettür kelimesi içinde detaylı bilgilendirme yer alıyor. Tesettür TDK sözlük anlamı şu şekildedir:

- Kadınların kapalı bir biçimde giyinmesi.