Sözlük Üzengi Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Üzengi Ne İşe Yarar?

Üzengi Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Üzengi Ne İşe Yarar?

30.10.2021 - 03:12 | Son Güncellenme:

Üzengi kelimesi dilimizde en fazla kullanılmakta olan kelimelerden birisi olarak bilinmektedir. Üzengi kelimesini duyduğunuz zaman kelimenin sahip olduğu anlamla ilgili olarak bilgi edinmek isteyebilirsiniz. Üzengi ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Üzengi ne işe yarar? Üzengi kelimesi ile ilgili olarak ve sahip olduğu anlam ile ilgili detayları derledik.

Üzengi Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Üzengi Ne İşe Yarar

Üzengi kelimesi öz Türkçe de özengi şeklinde kullanılmaktadır. Üzengi kelimesi günümüzde yaygın olarak kullanılmayan bir kelime olsa bile eski zamanlarda sıklıkla kullanılan bir kelime olma özelliğine sahiptir.

Üzengi Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Üzengi kelimesi, hayvanlara takılan eyerin her iki tarafında da asılı bir şekilde duran ve hayvana binildiği zaman ayakların üzerine basılmasını yarayan altı düz bir demir halka olarak ifade edilebilir.

Üzengi Ne İşe Yarar?

Üzengi kelimesi, özellikle ata binebilmek için atın eyerinin iki kenarında bulunan ve üzerine ayakla basılan demir halka olarak ifade edilebilir. Bir hayvana binince üzengi ayakların koyulacağı yer olarak bilinmemektedir. Üzengi olmadığında ayakların ise boşlukta kalacağını söylemek mümkündür.