Sözlük Vahim Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Vahim Cümle İçinde Kullanımı...

Vahim Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Vahim Cümle İçinde Kullanımı...

01.12.2021 - 03:53 | Son Güncellenme:

Çoğu zaman günlük hayatta sık sık karşılaşılan kelimelerin anlamları, pek çok kişi tarafından araştırılmaktadır. Bununla beraber her kelimenin anlamı, İnternet çapında bulunmaktadır. Anlamı araştırılmakta olan kelimeler içerisinde; vahim kelimesi de yer almaktadır. Peki Vahim ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Vahim cümle içinde kullanımı nasıldır tüm detayları ile derledik.

Vahim Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Vahim Cümle İçinde Kullanımı...

Vahim sözcüğü; günlük yaşamda pek çok kişinin sık sık kullandığı kelimeler içerisinde bulunmaktadır. Uzun senelerden beri dilimizde yer alan bu kelime, herkesin günlük yaşamda kullandığı ve faydalandığı kelimelerden birisi olarak bilinmektedir.

Vahim Ne Demek?

Vahim sözcüğü; anlamı bakımından en fazla merak edilen kelimeler içinde bulunmaktadır. Bilhassa pek çok kişinin ve yeni nesil bireylerin merak etmiş olduğu kelimelerin içinde bulunmaktadır. Kelimenin sözlük anlamı; korkulu, tehlikeli şeklinde belirtilmektedir.

Vahim TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Türk Dil Kurumu bünyesinde anlamlandırılan sözcük ve sözcük gruplarıyla birlikte vahim kelimesi de ifade edilmektedir. Vahim sözcüğünün sözlük anlamı ise; ağır, çok tehlikeli ve korkulu şeklindedir.

Vahim Cümle İçinde Kullanımı

Vahim olaylar yaşanıyor.
Bu durumun hali çok vahim.