Sözlük Vakfiye Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Vakfiye Örnekleri Nelerdir?

Vakfiye Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Vakfiye Örnekleri Nelerdir?

08.12.2021 - 17:21 | Son Güncellenme:

Vakfiye kelimesi dilimiz de sürekli olarak karşılaşılabilmekte olan kelimelerden birisi olarak ifade edilebilir. Siz de vakfiye kelimesinin kullanımını duyduğunuz zaman bu kelimenin sahip olduğu anlam ile ilgili olarak bilgi edinmek isteyebilirsiniz. Vakfiye nedir, TDK sözlük anlamı ne demek? Vakfiye örnekleri nelerdir tüm detayları ile derledik.

Vakfiye Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek Vakfiye Örnekleri Nelerdir

 Vakfiye kelimesi, bir vakfın koşullarını belirten belge olarak bilinmektedir. Vakfiye kelimesi aslında bir belgeyi ifade etmek için kullanılan bir kelime olarak da ifade edilebilir.

Haberin Devamı

 Vakfiye Nedir, TDK Sözlük Anlamı Ne Demek?

 Vakfiye kelimesinin Türk Dil Kurumuna göre sahip olduğu anlam, bir vakfın şartlarını bildiren belge, vakıfname olarak ifade edilebilir. Vakfiye kelimesi, Osmanlıca kökenli bir kelime olarak bilinmektedir. 

 Vakfiye Örnekleri Nelerdir?

 Vakfiye kelimesinin anlamını öğrendikten sonra vakfiye örnekleri de araştırılmakta olan konulardandır. Tesis edilen vakıfların ne şekil de yönetileceğini ifade etmek için yazılan vakfiyeler, önemli belgeler olarak ifade edilebilmektedir. Vakfiye örneklerine günümüzde çok sık rastlanmasa bile Osmanlı zamanından günümüze kadar ulaşmış olan birçok çeşitli örneğin bulunduğunu söylemek mümkündür.