Sözlük Yular Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Yular Nasıl Kullanılır?

Yular Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Yular Nasıl Kullanılır?

13.08.2021 - 05:09 | Son Güncellenme:

Özellikle birçok değişik yazılı kaynak ile beraber edebi eserlerde karşılaşılan kelimelerden biri yular sözcüğüdür. Aynı zamanda belli bir anlam üzerinden günümüzde hala kullanılan bir kelime olarak öne çıkıyor. Peki, yular ne demek, TDK sözlük anlamı nedir? Yular nasıl kullanılır tüm detayları ile derledik.

Yular Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir Yular Nasıl Kullanılır

Genelde hayvanlar için kullanılan bir araç ve sözcük olması ile beraber, bu kelime Fransızca kökenlidir. Aynı zamanda Türkçede yaygın olarak ve yerleşik şekilde kullanılan kelimeler içerisinde yer alıyor.

Yular Ne Demek, TDK Sözlük Anlamı Nedir?

Bir yere bağlamak ya da çekerek götürmek için, hayvanın başlığına veya tasmasına takılan ip yular olarak bilinmektedir. Türk Dil Kurumu üzerinden bu şekilde ele alınmakta ve günlük yaşam içerisinde de yaygın olarak kullanılmaktadır.

Yular Nasıl Kullanılır?

Hayvanın genel olarak burun ve boyun ile beraber çene kısmına yerleştirilerek, yular takma işlemi sağlanmaktadır. Böylece hayvanın baş bölgesinin hareket etmesini sağlarken, aynı zamanda kontrolünü önemli oranda kişinin eline geçirmesine olanak verir. At ya da eşek ile beraber boğa gibi birçok farklı hayvanda kullanılan bir iptir.