Eğitim Spacer Nedir, Ne İşe Yarar? Spacer Neden Takılır?

Spacer Nedir, Ne İşe Yarar? Spacer Neden Takılır?

24.03.2022 - 12:52 | Son Güncellenme:

Özellikle araçlarda kullanılan bir yapı ve alet olması ile beraber spacer öne çıkıyor. Bekliyorum Spacer nedir, ne işe yarar? Spacer neden takılır detayları ile derledik.

Spacer Nedir, Ne İşe Yarar Spacer Neden Takılır

 Yabancı bir kelime olması ile beraber spacer sözcüğü Türkçe üzerinden de bir anlama sahiptir. Özellikle araçlarda kullanılan bir yapı olması ile birlikte, dünya çapında bilinen ortak bir anlamı üzerinden öne çıkar.

Haberin Devamı

 Spacer Nedir, Ne İşe Yarar?

 Aracın iz mesafesini, bir diğer ismi ile aks mesafesini artırabilmek için kullanılan araç spacer olarak ifade edilir. Genel olarak ise arabanın jant ile poryası arasında kullanılan bir yapı olduğunu ifade etmek mümkün. Aynı zamanda bu durum jantın biraz daha öne çıkmasını ve daha estetik bir görüntü elde etmesine fırsat verir.

 Spacer Neden Takılır?

 Araçlarda genel olarak aks mesafesini daha yüksek noktaya çıkarabilmek için spacer kullanılır. Aks mesafesi aynı zamanda iz mesafesi olarak değerlendirilir. Bu görevinin yanı sıra aynı zamanda jant bölümünü daha ön plana çıkarır. Bu da aracın daha şık ve güzel bir görüntü elde etmesine imkan verir.