Eğitim Statik Analiz Nedir, Avantajları Nelerdir? Statik Analiz Yöntemleri Nelerdir?

Statik Analiz Nedir, Avantajları Nelerdir? Statik Analiz Yöntemleri Nelerdir?

24.05.2022 - 12:20 | Son Güncellenme:

Statik analiz bir yapının üzerindeki yükü ya da dışarıdan gelen herhangi bir etki incelemeyi sağlayan durum olarak bilinir. Bu sayede yapının güvenli olup olmadığı anlaşılabilir. Statik analiz hakkında tüm merak edilenler.

Statik Analiz Nedir, Avantajları Nelerdir Statik Analiz Yöntemleri Nelerdir

 Yapanı güvenliğini sağlamak için gerçekleştirilen analiz statik analiz şeklinde ifade edilebilir. Özellikle binaya binmiş olan yük ile beraber dışarıdan gelecek etkiye karşı durum anlaşılır.

Haberin Devamı

 Statik Analiz Nedir?

 Herhangi bir yapının üzerine binmiş olan yük ile birlikte dışarıdan gelen etkiyi incelemek statik analiz şeklinde ifade edilir. Özellikle sanayi alanında çok fazla kullanılan bir çalışma olduğunu söylemek mümkün. Böylece farklı binalar ya da değişik yapıların güvenli olup olmadığına dair bilgi elde edilir.

 Statik Analiz Avantajları Nelerdir?

 Özellikle statik analiz sayesinde yapıların dayanıklılığını ölçmede çok daha erken bir bilgi elde edilir. Aynı zamanda yazılım geliştirme sürecinin her safhası kolay bir şekilde yapılmaktadır. Böylece yazılım üzerinden ortaya çıkacak hatalar statik analiz kapsamında ortadan kaldırılır. Pek çok farklı yapının ve binanın dayanıklılığı noktasında, etkin bir bilgi alınır.

Haberin Devamı

 Statik Analiz Yöntemleri Nelerdir?

 Amaca uygun olarak da tek analiz değişik yöntemler eşliğinde ele alınır.

 - Karşılaştırmalı tablolar analizi ‘yatay analiz’

 - Yüzde yönetimi ‘dikey analiz’

 - 3. eğilim yüzdeleri Trendy ‘Trend analizi’

 - Oran ‘rasyo’ analizi

 Bu yöntemler farklı amaçlar altında ve değişik yapılar için kullanılır. Özellikle Sanayi başta olmak üzere pek çok alanda ön plana çıkar.