Eğitim Steroid Nedir, Ne İşe Yarar? Steroit Nasıl Kullanılır, Zararları Nelerdir?

Steroid Nedir, Ne İşe Yarar? Steroit Nasıl Kullanılır, Zararları Nelerdir?

02.09.2021 - 16:29 | Son Güncellenme:

Tıp dilinde kullanılan pek çok terimin insanlar tarafından ne anlama geldiği bilinmemektedir. Doktora giden ve şikayetlerini anlatan hastaya doktorun bu terimlerden birini kullanarak konuşması hasta olan insanların kafasının karışmasına neden olmaktadır. Streoid kelimesi de bu kelimelerden biri olarak doktorlar tarafından sıklıkla kullanılmaktadır. Peki, steroid nedir, ne işe yarar? Steroid nasıl kullanılır, zararları nelerdir? İşte, steroid terimi hakkında merak edilen tüm detayları derledik.

Steroid Nedir, Ne İşe Yarar Steroit Nasıl Kullanılır, Zararları Nelerdir

Steroid terimi tıp diline ait bir kavram olmaktadır. Bu terim genellikle iltihaplı hastalıkların tedavisinde hastaya verilen ilaçları ifade etmek için kullanılmaktadır

Haberin Devamı

 Steroid Nedir, Ne İşe Yarar?

 Steroid kavramı, vücutta bulunan bir hormona verilen isim olmaktadır. Steroid, kortizol hormonunun laboratuvar alanında üretilmiş şeklidir. Bu hormonun insan vücudu için büyük önemi bulunmaktadır. Başta Romatoid artrit yada bağırsak iltihabı olmak üzere pek çok enfeksiyon hastalıklarının tedavisinde, astımda ve alerjik hastalıklarda kullanılmaktadır. 

Steroid Nasıl Kullanılır, Zararları Nelerdir?

 Steroidlerin mutlaka doktorun tavsiye ettiği şekilde kullanılması gerekmektedir. Oral yolda alınan steroidler genellikle günde bir kez alınması gerekmektedir. Krem şeklinde olan steroidlerin de günde bir ya da iki kez sürülmesi gerekmektedir.

 Steroidleri kullanan insanları kesinlikle tuz tüketmemeleri, kilolarını kontrol altında tutmaları, sık sık yürüyüş yapmaları, düzenli aralıklarla tansiyon ve şekerlerini ölçtürmeleri gerekmektedir. Hastanın bunlara dikkat etmemesi durumunda zarar verici sonuçlar meydana gelmektedir.

Yazarlar