Eğitim Stretch Ne Demek, Türkçesi Nedir? Stretching Faydaları Nelerdir?

Stretch Ne Demek, Türkçesi Nedir? Stretching Faydaları Nelerdir?

01.09.2022 - 16:39 | Son Güncellenme:

Kasların oksijenlenmesini sağlamak amacıyla yapılan gerdirme hareketine stretch denilir. Ayakta dururken, beden ve ayakların 90 derecelik bir açı oluşturduğu harekette, el parmak uçlarının ayak parmak uçlarına değdirilmesiyle esneme hareketi sağlanır. Aerobik hareketini ifade etmesinin dışında Türkçemizde farklı anlamlarda da kullanılmaktadır. Stretch sözcüğünün ne demek olduğunu, Türkçesini, faydaları hakkında merak edilenler.

Stretch Ne Demek, Türkçesi Nedir Stretching Faydaları Nelerdir

Stretch, İngilizce kökenli bir sözcüktür. Spor alanında esneme hareketlerine karşılık gelmektedir. Bunun dışında kıyafet sektöründe esneme özelliğine sahip kot pantolonlarının, ürünleri saklamak için kullanılan şeffaf ve esnek kaplama malzemelerinin adı olarak da kullanılmaktadır.

Stretch Ne Demek?

Stretch, İngilizce bir sözcüktür. İçerdiği anlam bakımından Türkçemizde farklı alanlarda kullanılabilmektedir. En yaygın kullanımı areobik ve fitness çalışmalarında yapılan bir harekete adını vermesidir. Spora başlamadan önce yapılan esneme hareketine verilen isimdir.

Stretch Türkçesi Nedir?

Stretch Türkçeye "esneme, elastikiyet, uzama, germe" anlamları olarak geçmektedir. Yaygın olarak esneme ve germe anlamlarıyla kullanılmaktadır.

Stretching Faydaları Nelerdir?

1- Sakatlığı önler.
2- Kan dolaşımını hızlandırarak, antrenman sonrası iyileşme sürecini hızlandırır.
3- Kasların daha hızlı gelişmesinde etkilidir.
4- İstenen hareketlerin daha rahat yapılmasını sağlar.