Eğitim Tacülmülk Ne Demek? Görevi Nedir?

Tacülmülk Ne Demek? Görevi Nedir?

06.10.2022 - 17:00 | Son Güncellenme:

Selçuklu İmparatorluğu döneminde vezir olan tacülmülk İran asıllıdır. O dönem Selçuklu İmparatorluğu'nda farklı görevlerde bulunmuş ve değişik mertebelere ulaşmıştır. Tacülmülk ne demek? Görevi nedir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Tacülmülk Ne Demek Görevi Nedir

Selçuklu İmparatorluğu'nda önemli görevler üstlenmiş olan tacülmülk, İranlı Vezir aileden gelmektedir. Bulunduğu konum ve gerçekleştirdiği görevler ile beraber ismini tarihe yazdırmış önemli kişilikler arasında yer aldığını söylemek mümkün.

Haberin Devamı

Tacülmülk Ne Demek?

Tacülmülk daha çok bir kişi olarak ön plana çıkar. Bu bağlamda İran asıllı olarak İranlı bir Vezir aileden gelen, Selçuklu İmparatorluğu'nda görev yapmış bir vezirdir. Daha çok Selçuklu İmparatorluğu'nun komutalı olan Serheng Savteg’in hizmetinde bulunmuştur.

Tacülmülk Görevi Nedir?

Vezir olması ile beraber farklı görevler üstlenmiş olan tacülmülk, Selçuklu İmparatorluğu'nda farklı kişilere hizmet etmiştir. Öncelikle Selçuklu İmparatorluğu komutanına vermiş olduğu hizmetten sonra, farklı görevlere atanmıştır. Bunlar içerisinde çeşitli görevler alması ile beraber terken Hatun’un vezirliğine yükselmiştir. Mevkiisini yavaş yavaş ve göstermiş olduğu başarılar ile yükselten tacülmülk, döneminin en önemli ve güçlü veziri içerisinde yer almaktadır.