Eğitim Tahta Kaşıklar Nasıl Temizlenir? Tahta Kaşıkları Temizleme Yöntemleri...

Tahta Kaşıklar Nasıl Temizlenir? Tahta Kaşıkları Temizleme Yöntemleri...

11.06.2021 - 01:40 | Son Güncellenme:

Tahta kaşıklarla hem tatlı hem de tuzlu yiyecekler kolaylıkla hazırlanabilir. Bu durum sonucunda da iyi bir şekilde temizlenmeyen kaşıklar sonucunda kokular birbirine karışabilir. Gün içinde çok kez kullanılan ve pek çok yemeği hazırlarken size yardımcı olan tahta kaşıklarınızı pratik bir şekilde temizleyebilirsiniz. Tahta kaşıklar nasıl temizlenir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Tahta Kaşıklar Nasıl Temizlenir Tahta Kaşıkları Temizleme Yöntemleri...

Leke kalmadan, bakteri oluşumuna fırsat vermeden, koku bırakmadan tahta kaşıklarınızı doğal yöntemlerle temizleyebilirsiniz. 

Haberin Devamı

 Tahta Kaşıklar Nasıl Temizlenir? 

 Tahta kaşıklar, teflon tava ve tencerelerin çizilmemesi ve yemeklerin tadının bozulmaması için en çok tercih ettiğimiz mutfak ürünleri arasında yer alır. Bu nedenle de tahta kaşıkların her yemek yapımından sonra bakterileri üzerinde barındırmaması için derinlemesine temizlemek gerekir. Bunun için doğal yöntemleri tercih edebilirsiniz.

 Tahta kaşıkları derinlemesine temizleyebilmek için sirke ve karbonat ikilisini kullanabilirsiniz. Büyük bir kabın içine bir paket karbonat ve iki yemek kaşığı sirke koyarak üzerine sıcak su ilave etmeniz gerekir. Yaklaşık olarak 15 dakika kadar tahta kaşıklarınızı bu suyun içinde beklettiğiniz zaman tahta kaşığın içine hapsolmuş olan tüm kirlerin ortaya çıkacağını görebilirsiniz.

Haberin Devamı

 Tahta Kaşıkları Temizleme Yöntemleri

 Tahta kaşıkları temizlemek için kullanabileceğiniz pek çok yöntem bulunuyor. Zeytinyağını tahta kaşıklarınızın temizliğinde de kullanabilirsiniz. Bunun için tahta kaşıklarınızı silmeden önce fırınınızı 180 dereceye ayarlamanız gerekir. Fırın ısındığı zaman mikroplardan arındırmak istediğiniz tahta ürünlerinizi zeytinyağı ile silerek sildiğiniz kaşıkları 3 dakika boyunca fırında bekletmeniz gerekir.

 Fırından çıkardığınız kaşıkları ılık su ile durulayarak kurumasını beklemeniz gerekir. Aynı zamanda tahta kaşık temizliğinde bal mumu ve Hindistan cevizi yağını da kullanabilirsiniz. Aynı zamanda oksijenli su ile tahta kaşıklarınızı yıkayarak mikroplarından arındırabilirsiniz. Sabun ve sabun tozu kullanarak da tahta kaşıklarınızın derinlemesine temizlenmesine de yardımcı olabilirsiniz.