Eğitim Tam 15 gün sürdü! Liseli gençlerden 100'üncü yıla özel Atatürk portresi

Tam 15 gün sürdü! Liseli gençlerden 100'üncü yıla özel Atatürk portresi

26.10.2023 - 10:58 | Son Güncellenme:

İzmir’de meslek lisesi öğrencileri Emre Savaş (15) ile Emre Yardımcı (15), kullanılmayan elektrik ve elektronik malzemelerini kullanarak, Cumhuriyet'in 100'üncü yılına özel Atatürk portresi tasarladı.

Tam 15 gün sürdü Liseli gençlerden 100üncü yıla özel Atatürk portresi

Karşıyaka ilçesi Zeki Şairoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik Elektronik Teknolojileri Bölümü öğrencileri Emre Savaş ile Emre Yardımcı, öğretmenleri Recep Dindaş'ın desteğiyle eski elektrik malzemeler kullanarak, dev bir Atatürk portresi tasarladı. Eski telefondan, bozulmuş su ısıtıcısına kadar çok sayıda elektronik cihazı kullanan öğrenciler, Cumhuriyet'in 100'üncü yıl dönümü anısına, portreyi 2,5 metrelik tahta üzerinde hazırladı.

Haberin Devamı

Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Manevi mirasım bilim ve akıldır' sözünü de tasarıma eklediklerini söyleyen öğretmen Dindaş, daha önce de eski kullanılmayan elektronik ve elektrik malzemelerinden mini boylarda Atatürk portreleri hazırladıklarını belirtti. Dindaş, "Bu yıl 29 Ekim Cumhuriyet'in 100'üncü yılı nedeniyle çalışmayı büyüterek okul çapında bir projeye imza atmaya karar verdik. Duyurular yaparak veli, öğretmen ve öğrencilerin katkısını aldık. Edindiğimiz malzemeleri öğrenciler ile birleştirerek ilmek ilmek ördük. Okulumuzun dış duvarına asmayı düşünüyoruz" dedi.

'HAZIRLIK SÜRECİ 15 GÜN SÜRDÜ'

Evlerde kullanılmayan ya da okulda bozulan malzemeleri kullandıklarını anlatan Dindaş, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Telefon, kontaktörler, bozulmuş su ısıtıcısı, CD, ampul, elektrikli cezve, ölçü aleti, hoparlör, lamba, uzaktan kumanda, pil, priz, sinyal lambası, trafo, akü, cep telefonu, elektrik sayacı, kamera, kaset, plak, sigorta, klavye, Mouse, akımölçer, röle ve balast gibi malzemeler kullandık. Bunları silikon yardımıyla tahtanın üzerine yapıştırdık. Ağır cisimleri ise vidaladık. Ekim ayı başında duyuruları yaptık ve malzemeleri toplamaya başladık. Daha sonraki hazırlık süreci de 15 gün sürdü."

'HERKESİN GÖRECEĞİ ŞEKİLDE SERGİLEYECEĞİZ'

Müdür Yardımcısı Fırat Polat ise öğrencilerin farklı projeler hazırladığını dile getirdi. Polat, "Okul olarak daha önceki yıllarda da proje yapma alışkanlığımız vardı. Cumhuriyet'in 100'üncü yılında diğer okullarda yapılmayan bir şey yapmak istedik. Böyle yola çıktık. Bu projeye tam destek verdik. Cumhuriyetimizin 100 yıl coşkusuyla hazırladık. Okulumuzun dış duvarında görünen bir yerde, duvara asmayı planlıyoruz. Herkesin göreceği şekilde sergileyeceğiz" diye konuştu.

1/19

2/19

3/19

4/19

5/19

6/19

7/19

8/19

9/19

10/19

11/19

12/19

13/19

14/19

15/19

16/19

17/19

18/19

19/19

'ÇOK GURURLANDIM'

10'uncu sınıf öğrencisi Emre Savaş, yapım aşamasında zorlandıkları anlar olduğunu belirtip, "Bazı parçalar silikonla yapışmadı, vidalamak durumunda kaldık. Kullandıklarımızın içinde 20 yıllık malzemeler vardı. Onlar ilginç geldi, inceledik" dedi.

Cumhuriyet'in 100'üncü yıl dönümünde böyle bir çalışmanın içinde yer aldığı için gurur duyduğunu söyleyen Emre Yardımcı da "Çok gururlandım. Bu yıl 29 Ekim'in 100'üncü yıl dönümü. Portreyi yaparken bazen zorlandık bazen de eğlendik. Portreyi ilk önce kağıda çizdik, üzerine malzemeleri yapıştırdık. Defalarca yapıp, bozduğumuz anlar oldu" diye konuştu.