Eğitim Tareks Nedir, Ne İşe Yarar? Tareks Nasıl Alınır?

Tareks Nedir, Ne İşe Yarar? Tareks Nasıl Alınır?

13.04.2022 - 17:06 | Son Güncellenme:

Tareks, ithalat ve ihracat işlemlerinin kayıt ve kontrollerinin düzenli ve doğru yapılması aşamasında tercih edilen web tabanlı bir yazılık programıdır. Tareks programı, tüketici ve üreticinin korunması açısından önemli bir yere sahiptir. Tareks nedir? Tareks ne işe yarar? Tareks nasıl alınır tüm detayları ile derledik.

Tareks Nedir, Ne İşe Yarar Tareks Nasıl Alınır

Tareks, ithalat ve ihracat faaliyetlerinde denetleme aşamasında talep edilen bir uygulama ve program olarak geçmektedir. Tareks programı son zamanlarda oldukça yoğun ilgi görmektedir. Denetimin doğru ve takip edilmesi konusunda tercih edilmektedir.

Tareks Nedir, Ne İşe Yarar?

Tareks, kaliteli ve tüm standartlara uygun üreticilerin ve tüketicilerin risk esaslı denetim kontrollerin yapılması olarak tanımlanmaktadır. Elektronik ortamda kayıt etme ve takibin yapılması aşamasında Tareks önemli bir yere sahiptir.

Tareks Nasıl Alınır?

Tareks web yazılımına sahip olmak için, Bakanlığın web sitesine giriş yapılarak E- imza kısmına giriş yapılır. İthal edilecek ürünün bilgilerini doğru bir şekilde girişlerini yapılarak başvurulması gerekmektedir. Başvuru esası ile çalışan Tareks, belirli kanunlara göre hakların savunması konusunda tercih edilen yazılımların arasında yer almaktadır.