Eğitim Tavuk Kümesi Nasıl Yapılır? Basit Tavuk Kümesi Nasıl Olmalıdır?

Tavuk Kümesi Nasıl Yapılır? Basit Tavuk Kümesi Nasıl Olmalıdır?

07.06.2021 - 09:31 | Son Güncellenme:

Tavuk yetiştiriciliğine yeni başlayanlar için tavukları nerede ve nasıl barındırmak gerektiği merak edilen konular arasında bulunmaktadır. Tavuklar değişik ortamlara kolay adapte olabilen canlılardır. Bakımları oldukça kolay olmasının yanında doğru şekilde barınakları sağlandığında verim alabilmek de kolay olmaktadır. Tavuk kümeleri tavukların barınması gereken şekilde imal edilmelidir. Tavuk kümesi nasıl yapılır basit tavuk kümesi nasıl olmalıdır hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.

Tavuk Kümesi Nasıl Yapılır Basit Tavuk Kümesi Nasıl Olmalıdır

 Tavuklar soğuk ve sıcak hava koşullarında gerekli ortam ve sıcaklık ayarlandığında kolaylıkla adapte olabilen bakımı yapıldığında uzun süre yaşayabilen ve kendini yenileyebilme özelliğine sahip canlılardır. Tavuk yetiştirmek kolay olmasının yanında verim alabilmek ise tavuğun bakımına bağlı bir iştir. 

Haberin Devamı

 Tavuk Kümesi Nasıl Yapılır? 

 Tavuk kümesi yapmak için bulunan yerin durumuna göre malzeme kullanılarak işe başlanmalıdır. Yağmurlu ve soğuk bölgelerde tavuğun ıslanmasına engel olabilecek şekilde kümes yapılması gerekmektedir. Ahşap malzemeler kullanılabileceği gibi beton yapılarda kümesi için hava şartlarında göre değişiklik göstermektedir. Tavuk kümesi yapımında düz çatı bırakarak etrafı kapalı Kümes yapılabilmektedir. Kümes içinde hayvanların düneklemesi için yerler yapılması gerekir. Tavuk kümesi yapımında zeminin hava alması ve temizlenmesi için telden yapılması da sıklıkla kullanılmaktadır. Tavuk kümesi yapımında kümesi dış yalıtımı yapılmalı zararlı hayvanlardan tavuklar korunmalıdır. 

 Basit Tavuk Kümesi Nasıl Olmalıdır? 

Haberin Devamı

 Basit tavuk kümesi hayvanların gece barınabileceği içerisine su almayan ve sıcak bölgelerde sıcaklığın ideal olacağı bir şekilde olmalıdır. Ahşap malzeme kullanılarak tahtaları birbirine ekleyerek ve üzerine çatı yapılarak basit bir kümes imal edilebilmektedir. Basit kümes yapımında tavukların kolaylıkla girip çıkabilecekleri bir kapı ve tavukların yumurta yapabilecekleri bir alanda bulundurmak gerekmektedir. Basit tavuk kümesi tavukların hava almasını mümkün kılan, temizlenebilen ve tavukların sayısına göre hareket alanı bulabileceği bir kümes olmalıdır.