Eğitim TEGV’den Çorlu’ya çocuklar için yeni birim

TEGV’den Çorlu’ya çocuklar için yeni birim

30.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) ile Lila Group’un hayata geçirdiği Çorlu TEGV Aysel Öğücü Lila Öğrenim Birimi törenle açıldı.

TEGV’den Çorlu’ya çocuklar için yeni birim

Törene Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Daire Başkanlığı Şube Müdürü Alpay Türkkan, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, TEGV Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Özinci ve Lila Group Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Öğücü katıldı.

Haberin Devamı

Yılda yaklaşık 3 bin 500 çocuğa ulaşılması hedeflenen öğrenim biriminde 6-14 yaş arasındaki çocuklar eğitim alacak. Bu yıl için 100 gönüllünün eğitim vereceği birimde, çocukların kendi potansiyel ve yeteneklerini keşfetmelerine ve nitelikli eğitim almalarına fırsat tanınması amaçlanıyor.

Tasarım ve Beceri Atölyesi’yle yaparak öğrenme modelini çocuklara aşılayacak birimde, okuma-yazma, sanat, matematik, fen, İngilizce ve bilişim gibi farklı alanlarda da çocuklara yeni yetkinlikler kazandırılması hedefleniyor.

İlklere imza atıldı

Törendeki konuşmasında yeni birimin önemine dikkat çeken Oktay Özinci “26 yıldır sürdürdüğümüz nitelikli eğitime sahip donanımlı çocuklar yetiştirme çabamıza güç katacak en yeni girişimimizdir” dedi.

Haberin Devamı

Öğrenim biriminin, teknoloji, eğitim mimarisi ve güvenlik açısından birçok ilke imza atarak Türkiye’de faaliyet gösteren 31 TEGV öğrenim birimi arasında da ayrıştığına dikkat çeken Orhan Öğücü ise şunları söyledi: “1092 metrekare üzerine kurulan 4 katlı eğitim birimimiz eş zamanlı 138 çocuk kapasitesiyle TEGV’in tüm Türkiye’deki en büyük öğrenim birimi olma özelliği taşıyor. Birimimizde 5 etkinlik odası, 1 okuma odası, 1 düşler atölyesi, 1 tasarım beceri atölyesi, 1 bilişim ve teknoloji odası, çok amaçlı salon, kütüphane, teras ve kapalı bahçe alanı mevcut.”