Eğitim ‘Telafi eğitim bir fırsat

‘Telafi eğitim bir fırsat

06.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Gaziantep’te dün bir dizi etkinliğe katılan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un ilk durağı yapımı tamamlanan 8 ilçedeki 21 okulun toplu açılış töreni oldu.

‘Telafi eğitim bir fırsat

Abdülhamithan Mesleki ve Teknik Lisesi’nde gerçekleştirilen törene Bakan Ziya Selçuk’un yanı sıra Gaziantep Valisi Davut Gül, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hüseyin Bekmez, İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve kurum müdürleri katıldı.

Haberin Devamı

‘Güzel bir yarış’

Törende konuşan Bakan Selçuk, yapılan eğitim kurumlarının, kendilerinin ev ödevleri olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Burada 20’den fazla kuruluşun açılışını gerçekleştiriyoruz. Bütün bunları güzel bir ödev olarak yapıyoruz ama bu ödevimizi yaparken aslında temel ihtiyaçlarımızı karşılayıp, çocuklarımızı dünyadaki akranlarıyla güzel bir yarış içerisinde belli bir noktaya gelmelerini arzu ediyoruz. Nicelikten niteliğe doğru bir yolculuğun peşindeyiz. Çok ödevimiz var, halen çok çalışmamız lazım.”

Velileri davet etti

Gaziantep’te simülasyonu yapılan “Telafide Ben de Varım” projesinin tüm Türkiye’ye uygulandığını söyleyen Selçuk, “Salgın döneminde oluşan açıklarımız için ‘Telafi de ben de varım’ projesi bir fırsat. Lütfen veliler yaz tatilinde çalışmamıza çocuklarını göndersinler. Velilerimiz sadece telefonlarına bakarak nerede ne faaliyetlerin olduğunu görebilirler. İstiyorum ki bütün iller Gaziantep’teki bu çabayı gösterebilsinler. İstiyorum ki Gaziantep’teki bu bilim neşesi Türkiye’nin her yerinde yeşerebilsin” dedi.

Haberin Devamı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Bakan Selçuk birlikte Gaziantep’in yöresel yemeği yuvalama yaptı.