Eğitim TEOG'un 2. etabı için geri sayım başladı!

TEOG'un 2. etabı için geri sayım başladı!

25.04.2016 - 16:48 | Son Güncellenme:

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş, TEOG Sınavı’nın ikinci etabı öncesi hem aileler hem de çocuklar heyecanlı bir bekleyiş içerisine girdi. 27-28 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek sınava saatler kala, zaman en verimli şekilde nasıl kullanılır? Son dakika hamlesi sınavda daha fazla soru yapmayı sağlar mı? Ebeveynler bu sürece nasıl destek olmalı? Bu soruları Koray Varol Akademi’nin Kurucusu, Eğitim Koçu ve Yayıncı Koray Varol yanıtladı.

TEOGun 2. etabı için geri sayım başladı

Bu yıl, 27-28 Nisan tarihlerindeikinci aşaması gerçekleştirilecekTemel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş, TEOG Sınavı’na yalnızca saatler kaldı. Çocuklar ve aileleri için heyecanlı bekleyiş devam ediyor.

Gençlerin geleceğini belirleyecek sınavda başarılı olabilmek için ailelerin ve çocukların gerekli planlamaları yapmalarıbüyük önem taşıyor.Peki, TEOG Sınavında başarılı olabilmek için kalan kısa süre en verimli şekilde nasıl değerlendirilir? Son dakika hamlesi sınavda daha fazla soru yapmayı sağlar mı? Ebeveynler bu sürece nasıl destek olmalı?

TEOG Sınavı’nda başarılı olmak için son ana dek öğrenci ve ailelerin iş birliğinde iyi bir şekilde yönetilmesinin büyük önem taşıdığını vurgulayan Koral Varol Akademi’nin Kurucusu, Eğitim Koçu, Yayıncı Koray Varol;yapılması gerekenlerişöyle ele alıyor:

Sınava saatler kala ebeveyn desteği başarı sağlıyor

Sınava saatler kala, çalışmalar devam edebilir, ancak ailenin ufak ufak süreci yavaşlatması ve güven verme sürecinde olması gerekiyor. Son tekrarlar yapılarak öğrencinin kendini iyi hissetmesi, kendini iyi hissettiği şeyler yapması, güvenini sağlamlaştırmaya çalışması önem taşıyor. Öğrenciye sınava güzel bir şekilde hazırlandığını, sınavda kendisine güvenmesini söylemek iyi ona iyi geliyor.

TEOG Sınavı öncesi son dakika hamleleri yapmak önemli

TEOG Sınavı’na girecek çocukların sınav öncesinde çok normal ve doğal bir gün yaşaması, belli bir süreliğine dışarı çıkmak isterse çıkması, çok sınav konuşmaması, normal her zaman yediği yemekleri yemesi, her akşam yattığı yatakta yatması, çok erken veya çok geç yatmaması, her gün giydiği kıyafetlerle her gün kullandığı yastıkla uyması, her zamanki kahvaltıyı yapması çocuğa doğallık ve rahatlık katıyor. Sınav öncesi, minik cümlelerle kazanmak için denemesinin ve yapabilecek güçte olduğunun söylenmesi çocuklara iyi geliyor.

Doğru ve kaliteli son dakika hamleleri yapabilmek çok işlevsel olduğunu belirten Varol, “Sınav öncesi uygulanacak son dakika hamleleri öğrencilerin daha fazla soru yapmalarını sağlayabiliyor. Bu dönemde öğrencinin çalışma stratejisini; yapma ihtimali olduğu ancak yapamadığı sorulara ağırlık verme, kendini başarılı hissettiği yerlerden soru kaçırmaması adına iyi yaptığı alanlarda tekrarlar yapma üzerine kurabilir” dedi.