Eğitim Teriyaki Sos Nedir, Nasıl Yapılır? Teriyaki Sos Nerelerde Kullanılır?

Teriyaki Sos Nedir, Nasıl Yapılır? Teriyaki Sos Nerelerde Kullanılır?

31.08.2022 - 15:49 | Son Güncellenme:

Yemeklerin lezzetini artırmak için teriyaki sostan faydalanılmaktadır. Japon mutfağına özgü bir sos olan teriyaki, parlatmak ve kavurmak anlamları taşımaktadır. Peki, teriyaki sos nedir? Teriyaki sos nasıl yapılır? Teriyaki sos nerelerde kullanılır, sizler için merak edilen detayları derledik.

Teriyaki Sos Nedir, Nasıl Yapılır Teriyaki Sos Nerelerde Kullanılır

Teriyaki sos yemeklere lezzet verdiği gibi parlaklık da katmaktadır. Temelde soya sosu ile susamın karıştırılmasıyla elde edilen teriyaki sos, deniz ürünleriyle birlikte tercih edilmektedir.

Teriyaki Sos Nedir?

Teriyaki, Japonya'da sıklıkla kullanılan pişirme yöntemi olmaktadır. Teriyaki sos ilk çıktığı zamanlar sadece ördek veya somon pişirmek için kullanılsa da günümüzde daha yaygın kullanılmaktadır. Teriyaki sosun, soya sosundan biraz daha tatlı olması gerekmektedir. Teriyaki sosunun ünü, Japon mutfağından tüm dünyaya yayılmaktadır.

Teriyaki Sos Nasıl Yapılır?

Teriyaki sos yapmak için sarımsağın kabuğu soyularak rendelenmektedir. Rendelenmiş sarımsak, soya sosu, toz şeker, karabiber ve elma suyu, sos tavasına koyulmaktadır. Kısık ateşte sürekli olarak karıştırılan sos, kaynayana kadar pişirilmektedir. Mısır nişastası ilavesinden sonra hızlıca karıştırılmaktadır. Sosun kıvamı hafif koyulaşınca, sos hazır hale gelmektedir. Bir bone kullanılarak sosun süzülmesi, tam erimeyen parçalardan kurtarılmayı sağlamaktadır.

Teriyaki Sos Nerelerde Kullanılır?

Teriyaki sosun kullanım alanı, son derece geniş olmaktadır. Tavuktan kırmızı ete kadar birçok yemek için teriyaki sos kullanılmaktadır. Teriyaki soslu tavuk, birçok kişinin favori yemeği arasında yer almaktadır. Et veya tavuk yemeklerini daha parlak hale getiren teriyaki sos, iştah artırıcı bir şekil sunmaktadır.