Eğitim Tespih Böceği Nedir? Tespih Böceği Nerede Ve Ne Kadar Yaşar?

Tespih Böceği Nedir? Tespih Böceği Nerede Ve Ne Kadar Yaşar?

31.10.2021 - 02:04 | Son Güncellenme:

Doğada bulunan böcek türlerinin isimleri genellikle vücut şekillerinden ya da özelliklerinde gelmektedir. Tespih böceği de ismini vücut yapısından kaynaklanan özelliğe bağlı olarak almıştır. Tehlike anında ve dokunulduğunda hemen top haline gelir. Bu bakımdan bu tür hakkında daha birçok şey merak edilir. Sizler için Tespih böceği nedir? Tespih böceği nerede ve ne kadar yaşar tüm detayları ile derledik.

Tespih Böceği Nedir Tespih Böceği Nerede Ve Ne Kadar Yaşar


Tespih böceği, Malacostraca sınıfına üye olan karada ve suda yaşayabilen bir böcek türüdür. Bilimsel adı Isopoda olan Tespih böceklerinin halk arasındaki ismi Top böceğidir. Top böceğinin ya da tespih böceğinin denmesinin sebebi dokunulduğunda savunma olarak yusyuvarlak hale dönüştüğünden dolayıdır.

Tespih Böceği Nedir?

Tespih böceği halk arasında top böceği olarak bilinen ve Malacostraca sınıfına mensup olan suda ve karada yaşayabilme özelliğine sahip bir böcek türüdür.

Tespih böcekleri tehdit durumlarında ve kendilerine dokunulduğunda savunma amaçlı top haline gelirler. Bu özellik onların tespih ya da top böceği ismini almasına sebep olmuştur. Ayrıca bu özellik onların en büyük özelliklerinden biridir.

Ayrıca Tespih böcekler karides, kiriller ve yengeçlerle akrabadırlar.

Tespih Böceği Nerede ve Ne Kadar Yaşar?

Tespih böcekleri, daha çok bahçede yaşamayı tercih ederler. Ayrıca rutubetli ve nemli yerler de yaşamayı da severler.

Hava şartlarının olumsuz olduğu zamanlarda ve dışarıda barınacak yer bulamadıkları zaman evlerin bodrumlarında veya tavan aralarında yaşamayı seçebilmektedirler. Bunun yanı sıra evlere genellikle cam ve kayar kapılardan girerler.