Eğitim TEV’den 4 milyon dolarlık burs fonu

TEV’den 4 milyon dolarlık burs fonu

07.10.2020 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türk Eğitim Vakfı (TEV) tarafından Türkiye’nin yetişmiş insan gücü kaynağını zenginleştirmek amacıyla verilen yüksek lisans yurt dışı eğitim bursundan bu yıl 75 öğrenci yararlanmaya hak kazandı. Önceki gün online gerçekleştirilen basın toplantısında kamuoyuyla tanıştırılan gençler, mühendislik-teknik, sosyal bilimler, ekonomi-işletme ve tıp alanındaki eğitimlerine, Almanya, Fransa, Singapur, İtalya, İspanya, Danimarka’da devam edecek.

TEV’den 4 milyon dolarlık burs fonu

 

TEV, yurt dışı burslarını verirken bu ülkelerin hükümetleri veya çeşitli resmi kurumlarıyla birlikte çalışıyor. Vakıf, yurt dışı bursu için bu yıl 1 milyon 225 bin dolar burs fonu ayırırken iş birliği yapılan kurumlarla birlikte bu tutar dört milyon doları aşıyor.

Haberin Devamı

Etkinlikte yazılı mesajı paylaşılan TEV Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer M. Koç, “Müsterihim ki, gönlü yurt sevgisiyle dolu 75 yurt dışı bursiyerimiz bu ailenin bir parçası olarak bizlere nice gururlar yaşatacak, yurda dönüp ülkemiz için değerli katkılar yaratacaklardır” dedi.

37 farklı ilden

Değerlendirme sürecinde 552 adayın mülakata alındığını belirten TEV Yönetim Kurulu Başkanı Rona Yırcalı ise “Bu zamana kadar 1978 öğrenciye yurt dışı burs verdik, halen 131 gencimiz eğitimlerine yurt dışında devam ediyor. Bu yılki 75 gencimizin de aynı başarıyı göstererek ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerinden hiç şüphemiz yok” diye konuştu. Yırcalı’nın verdiği bilgilere göre bu yıl burs almaya hak kazanan gençler, 37 farklı ilden ve Türkiye’nin 15 farklı üniversitesinden geliyor. TEV Genel Müdürü Yıldız Günay da “75 öğrencimizden 15’i yüz yüze eğitim, 42’si hibrit model, 13 bursiyerimiz ise online eğitim alacak. 5 bursiyerimiz de 2021 sonbaharında eğitimlerine kaldığı yerden devam edebilecekler” dedi.