Eğitim Titreyen Göl Antalya'da Nerede? Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi

Titreyen Göl Antalya'da Nerede? Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi

18.10.2021 - 16:31 | Son Güncellenme:

Ülkemizde pek çok doğal oluşum ve göller bulunmaktadır. Akdeniz coğrafyasının en çok sevilen göllerinden bir tanesi olan titreyen göl de o göllerden bir tanesidir. Titreyen göl gerek güzelliği ile gerekse de özellikleri ile ön plana çıkmaktadır. Son günlerde titreyen göl ile alakalı olarak araştırmalar artmıştır. Peki, titreyen göl Antalya'da nerede? Bu gölün özellikleri nelerdir? Titreyen göl nasıl oluşmuştur tüm detayları ile derledik.

Titreyen Göl Antalyada Nerede Gölün Özellikleri, Oluşumu Ve Tarihçesi

Titreyen göl Antalya'nın en ünlü göllerinden bir tanesidir. Bu göl hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgi odağı haline gelmeyi başarmıştır. Titreyen gölün birçok özelliği bulunmaktadır. Titreyen göl MATAB tarafından yapılan çalışmalar ile birlikte ekolojik çeşitliliği arttırılan bir göldür.

Titreyen Göl Antalya'da Nerede?

Titreyen göl Antalya'nın Manavgat ilçesinde yer alan bir göldür. Manavgat caddesi üzerinde yer almaktadır. Side halk plajında yer alır.

Gölün Özellikleri

- Titreyen göl tam olarak 3 bin metrekarelik bir alana sahiptir.
- Bu gölün çevresinde 220 tane ayrı sosyal tesis yer almaktadır.
- Titreyen göl denize oldukça yakın bir konumda yer almaktadır.
- Manavgat çayına açılan bir kolu bulunmaktadır.
- Denize dökülen bir göl olan titreyen göl çok geniş bir alana sahiptir.
- Bu gölün çevresinde oldukça fazla canlı çeşitliliği yer almaktadır. Bu canlı çeşitlilikleri sırasıyla; pekin ördeği ve karabataktır.
- Kendine özgü bir hikayesi bulunmaktadır.

Oluşumu ve Tarihçesi

Antalya'da yer alan Manavgat ırmağından ayrılan bir küçük kol yer almaktadır. Bu küçük kolun getirmiş olduğu tatlı sular ile birlikte oluşan titreyen göl tuzlu su ile de karışım halindedir. Tatlı su ile deniz suyunun birleşimi ile oluşan bu doğal göl müthiş bir canlı çeşitliliğini de oluşturmuştur.