Eğitim Tmk Nedir, Açılımı Ne Demek? Tmk Özellikleri Nelerdir?

Tmk Nedir, Açılımı Ne Demek? Tmk Özellikleri Nelerdir?

09.12.2021 - 05:14 | Son Güncellenme:

TMK kısaltmasının açılımı Türk Medeni Kanunu şeklinde ifade edilen bir kanun kısaltma biçimidir. Türk Medeni Kanunu ülkemizde bulunan medeni yaşam şartlarını sağlamak ve korumak amacıyla oluşturulmuş kanunları kapsayan bir yasadır. Türk Medeni Kanunu dahilinde aile ve bireylerin en ideal şekilde haklarını korumak için yasalar yapılmıştır. TMK nedir ve açılımı ne demek? TMK özellikleri nelerdir tüm bilgileri sizler için derledik.

Tmk Nedir, Açılımı Ne Demek Tmk Özellikleri Nelerdir


Bazı kurum veya kuruluşlarda yapılan kısaltmaların yanında bazı kanunlar içinde kısaltma yapılmaktadır.

TMK Nedir? Açılımı Ne Demektir?

TMK kısaltma olarak kabul edilen ve açılımı Türk Medeni Kanunu olarak yer alan bir kısaltmadır. TMK kısaltması kanunun bazı maddelerinin belirtilmesinin kolaylaştırılması için yapılan bir kolaylaştırma yöntemidir.

Türk Medeni Kanununun Özellikleri Nelerdir?

Türk Medeni Kanununun özellikleri arasında kadınlara verilen haklar ve evlilik veya hısımlık ilişkisi gibi kanunen belirli yasalar yer almaktadır. Türk Medeni Kanunu kadınların daha çok aktif hayatta yer almasını sağlamak amacıyla bazı kanunlar ile eşitlik anlayışını ortaya çıkarmaktadır.

Türk Medeni Kanunu evlilikte nikah zorunluluğu, kadının miras hakkı ve tanıklık gibi haklarını korumayı da sağlamayı amaçlamaktadır.

Türk Medeni Kanununun özellikleri arasında tek eşle evlilik zorunluluğu ve kadının boşanma hakkı gibi gelişmiş ülkelerdeki gibi kadının hak ve hürriyetlere sahip olmasını sağlayan bir kanun olarak kabul edilmektedir.

Türk Medeni Kanunu kadın ve erkek eşitliğini kanuni işlerde sağlamasının yanında erkeklerinde hak ve hürriyetlerini eşit şartlarda korumayı sağlamaktadır.

 

Yazarlar