Eğitim TOGEMDER’den eğitime bir katkı daha

TOGEMDER’den eğitime bir katkı daha

22.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği (TOGEMDER), okul öncesi eğitime yönelik çalışmalarına devam ediyor.

TOGEMDER’den eğitime bir katkı daha

TOGEMDER’in “Geleceğe Annemle Yürüyorum” projesi kapsamında 36-72 ay arasındaki çocukların (özel eğitime muhtaç öğrenciler dâhil) okul öncesi eğitim almalarını sağlayacak okulun açılışı 20 Eylül 2021’de gerçekleştirildi. 30 öğrencinin eğitim alacağı okulda anneler için de okuma yazma kursu, hasta ve yaşlı bakımı ve ev işlerine yardımcı eleman kursu açılması hedefleniyor. Okulun açılışına, TOGEMDER Yönetim Kurulu Başkanı Füsun Türken Uysal, İstanbul Milletvekili TOGEMDER İcra Kurulu Başkanı TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı M. Belma Satır, İstanbul Milletvekili Osman Poyraz, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, Üsküdar AK Parti İlçe Başkanı Erdem Demir, şube müdürleri, öğretmenler, veli ve öğrenciler katıldı.

Haberin Devamı

TOGEMDER Yönetim Kurulu Başkanı Füsun Türken Uysal, açılışta yaptığı konuşmada “Ülkelerin kalkınmasında eğitim oldukça önemli bir konudur. Bir ülkede politika, ekonomi ve toplum açısından gelişmeler bekleniyorsa önce eğitimi ele almak gereklidir. Okul öncesi eğitim ise eğitimin en önemli dönemlerinden biridir. Okul öncesi eğitimin amacı çocuğun gelişim özeliklerine uygun olmalıdır” dedi.